26.1.16

PUNT DE VISTA d'EUGENI PRIETO








PUNT DE VISTA (del 30 de gener al 22 de maig de 2016)

El lloc i la posició en què ens situem per obtenir una fotografia determinen quin és el nostre punt de vista. En el meu cas la posició de la meva mirada és la de l’alçada dels ulls perquè pretenc obtenir retrats formals, descriptius. No busco l'originalitat. Intento fer retrats que ens donin la màxima informació sobre el personatge, sense complements que ens despistin. Des d'aquest punt de vista capto al subjecte amb un efecte neutral, sense distorsions, de forma clara i natural. El significat que qualsevol altre punt de vista (picat, cenital...) afegiria a la foto el substitueixo pel que emana directament del subjecte retratat.

El meu punt de vista en confronta, lliurement, amb el del retratat/da. Ell o ella també mira fixament a la càmera i en veu a mi. L’artista desproveït de la seva obra i de la seva biografia, cara a cara amb l’espectador; el fotògraf fa de mèdium.

En el moment de presentar el conjunt de 40 retrats en un mural únic aquella mirada individualitzada passa a ser una de col·lectiva. Llavors és l’ARTISTA que confronta la seva mirada amb el retrat que en Pere Formiguera va fer del Sr. Vila Casas. Ell, el col·leccionista, amb els ulls clucs sembla meditar mentre l’ARTISTA (ells i elles, individualitzats de nou) esperen que obri els ulls i es confronti amb els seus.

Joc de mirades i, per tant, de punts de vista: la meva amb la dels artistes, la d’en Pere Formiguera amb el col·leccionista i l'espectador amb la de tots ells.




Eugeni Prieto 

FUNDACIÓ VILA CASAS - PALAU SOLTERRA -TORROELLA DE MONTGRÍ

Inauguració: 30 de gener de 2016 a les 19.30h

No hay comentarios: