25.4.08

PAISATGES - VIADERA recés de la tramuntana, en Martí Batlle VIADER ens mostra els seus paisatges de corten i acer inoxidable i ens diu:

Quan observo les coses, sovint imagino altres formes que transporto a un terreny propi que m'agrada, on m'hi sento bé. I explico tot el que he vist, parlant a la meva manera; perquè és aquí on hi trobo el meu llenguatge. Perquè surt sol, com les ombres que s'amaguen darrera les formes geomètriques, que s'allargassen mandroses fins que cau el jorn. Allà a on n'hi ha, en trec, i on hi falta, n'hi poso. Allà on suma, faig la resta, i on surt la resta, n'hi faig sumar. A vegades, la sort és darrera d'un dibuix i, d'altres, el dibuix et dòna un cop de sort. Amb la sort val més ser-hi amic.
Tot això em porta a treballar un ferro que traiem de la fosca terra: el fonem fins fer-lo córrer per rierols capritxosos que ens donen solucions infinites. Per donar-li vida, el transformo, li dono formes de manera que convidi a donar emocions i, un cop ha vist la llum, el torno d'allà on ve: l'integro en el pisatge per tornar-lo a la natura. Un tracte just i merescut.
Vull ensenyar-vos les coses que m'han fet pensar, i canviar, i voler explicar, i.....

Les escultures estan exposades al patí de Can Quintana-Museu de la Mediterrània desde el 19 d'abril.
La fotografía recull el moment de destapar La Foradada. Per més informació poeu anar a la web d'en Martí: Posted by Picasa www.viaderescultura.com

No hay comentarios: