6.3.10

TEIXITS D'AIGUA --- MERCÈ SEBASTIÂ


Teixits d'aigua mediterrània
article de Judit Pujadó a La Vanguardia del 12.03.10
La setmana passada es va inagurar la segona ediciò del cicle Ponts, una aposta decidida del Museu de la Mediterrània-Can Quintana, de Torroella de Montgrí, per mostrar al públic exposicions que plasmin, com el seu nom indica, la mar Mediterrània com un nexe d'unió, com un pont entre cultures.
La mostra, comissariada per Eugeni Prieto, pretén aportar la visió d'artistes d'arreu d'aquest àmbit geogràfic per establir un diàleg entre les diferentes formes d'expressìó artística.
El cicle s'inicia ara amb l'exposició de la mostra Teixits d'aigua, de Mercè Sebastià, que es podrà veure fins al 19 d'abril. Sebastià, nascuda a Barcelona el 1956, va entrar al món artístic de la mà del seu avi i més tard fou deixeble de Joan Hernández Pijuan. Ha exposat en nombroses ocasions i molt sovint per terres gironines (Girona, Olot, Begur, Cadaquès entre d'altres) i les seves creacions han estat seleccionades pelpremi de dibuix Joan Miró, la Biennal de Barcelona i el premi de pintura Torres Garcia-Ciutat de Mataró.
Establerta des de fa anys a Girona, on hi té el taller, Sebastià juga amb els cromatismes, els verds, els blaus i els ocres, amb les lletres que s'escolen per la tela i amb les textures, per creau un obra que, segons Antoni Puigverd, "fa pensar en el treball de Penèlope, la dona que esperava Ulisses. Penèlope teixia de dia i desteixia de nit, com la pintura de Mercè Sebastià: sempre en revisió, en recerca, en procés de destil.lació. Com el teixit de Penèlope, les pintures de Sebastià parlen de l'espera, la pacient espera de la veritat".
Francesc Rodon, després de visitar una de les seves exposicions a Girona, descrivia així l'obra de Sebastià: "Són dos colors, el blau i el verd, que sobresurten en l'obra de Mercè Sebastià. Cal dir que, plàsticament, amb ells desenvolupa un treball esplèndid. Entre la sobrietat i una passió desbordada per la pintura, la seva obra adquireix una vàlua d'un pes i d'un gruix més que considerables. Parlo de sobrietat malgrat l'exaltació joiosa que excel.leix en cada una de les obres d'ara. Una pintura neta i polida i d'una elegància que en tot moment l'artista sap mesurar amb inteligència, disciplina, finalitats estètiques i valors plàstics".
El cicle Ponts ha previst, fins al mes de novembre d'aquest any, exposicions de diferents artistes, no sols amb pintura, sino també amb fils de seda, formigó o acer. A Teixits d'aigua seguiran Un beso cerrará tu boca, de Clara Sullà, Una nit a Catalunya, de Miltos Michaildis, El jardiner de llibres, de Martí Rivas, Seqüencies, de Carles Guasch, i Francesc Carbonell tancarà l'any amb Què és un pont?.
Un seguit de camins, sentiments i valors per aprofundir, i que han de servir, com explica Eugeni Prieto "de base per afavorir l'intercanvi dels pobles de la Mediterrània, i sempre amb els punts de vista posats sobre els valors de l'entesa, l'equitat i la pau".

No hay comentarios: