3.6.13

CROSSING THE MEDITERRANIAN de PANOS MITSOPOULOSPANOS MITSOPOULOS es un artista grec, actualment resident a Amsterdam que l’any 2007 va iniciar un projecte, sota el títol de CROSSING THE SEA (Creuant el mar) que la portat a establir lligams artístics entre Delfos (ell va néixer prop, al poblat de Itea Fokidas) i diverses poblacions de la Mediterrània, en un viatge sentimental i antropològic al mateix temps. Ha creat instal•lacions i ha presentat la seva obra a Nàpols, Alexandria, Trieste, Istanbul, sempre girant al voltant de dues idees base: “The cosy cage” (la gàbia acollidora) i “The passatge” (el passatge) preocupant-se, en totes dues per conceptes tan simples com la llibertat individual o la dificultat de traslladar-se d’espais segurs a d’altres més desconeguts..
Actualment, En Panos està treballant a la Casa dels Forestals de Sant Martí d’Empúries després d’haver guanya la XV Beca Primavera d’Arts Plàstiques que convoca l’Ajuntament de l’Escala. El resultat es podrà veure dintre d’uns dies en aquell municipi, al Museu i la mateixa Casa dels forestals.
Aprofitant la seva presència tan propera no podíem deixar passar l’oportunitat d’oferir-li, per pocs dies (fins al 15 de juny) l’espai Medes del Museu de la Mediterrània (planta baixa, al costat de recepció) perquè , sota el comissariat de la Mar Serinyà) ens presentés , en un pannell que ocupa tota la sala (210x420), la seva visió crítica sobre aquest marenostrum que, per una banda ens inunda de llum, de festa, de color i d’alegria i, per altra, està ple de contrallums, de foscors, de drames i d’angúnies. Es un mosaic format per 50 olis sobre fusta (cara) i dibuix sobre paper (creu) absolutament suggeridor i carregat de lectures.

Per a més informació sobre l’artista i la seva obra podeu consultar la web
www.panosmitsopoulos.comNo hay comentarios: