24.6.13

EVOLUCIÓ, REALITAT I MOVIMENT de SERGI CADENAS


El proper dissabte, 29 de juny, a les 19 h, tindrà lloc al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí la inauguració de l’exposició «Evolució, realitat i moviment», de l’artista gironí Sergi Cadenas.


La mostra, organitzada dins el marc del programa Exposicions Viatgeres, ja fa més d’un any que itinera per diferents sales d’exposicions de les comarques gironines i, si bé fins ara es plantejava amb l’objectiu de donar a conèixer la trajectòria de l’artista des dels seus inicis, ara arriba a Torroella de Montgrí amb les obres amb què Cadenas ha estat treballant darrerament, centrades en el propòsit de donar sentit a la imatge tridimensional sobre una superfície plana. L’artista ho ha aconseguit convertint cada obra en un espai plàstic canviant, i mitjançant el moviment que necessàriament ha de fer l’espectador, que ha de circular d’una banda a l’altra de l’obra.

En conjunt, al Museu de la Mediterrània s’hi podran veure uns deu quadres (majoritàriament de gran format) per mitjà dels quals Cadenas experimenta amb la tècnica prenent com a referència els rostres humans. L’exposició també conté un documental inèdit, mitjançant el qual el visitant podrà conèixer de prop el treball de l’artista.

Sergi Cadenas (Girona, 1972) és hereu d’una llarga trajectòria familiar relacionada amb la forja. Actualment, és el responsable del negoci familiar Ferros d’Art Cadenas, una de les empreses gironines que té gairebé tres segles d’història. Cadenas va estudiar disseny i forja artística al Gremi de Serrallers de Barcelona (1992 i 1993), però el seu apropament al món de la pintura és absolutament autodidacte, de manera que, per mitjà de l’experimentació, ha anat trobant la seva pròpia personalitat plàstica.

«Evolució, realitat i moviment» es podrà visitar al Museu de la Mediterrània (carrer d’Ullà, 27-31) de Torroella de Montgrí del 29 de juny al 2 de setembre, de dilluns a dissabte, de 10 a 14 h i de 18 a 21 h, i els diumenges i festius, de 10 a 14 h.

No hay comentarios: