25.5.14

LES DONES IMAGINÀRIES de DUAITA PRATS - TAU



Duaita Prats (Tau) escull les aloges per parlar en silenci de feminitat, de misteri i d'arrels ancestrals, transfigurant aquests éssers mítics en La dona òliba, L'elegant Dona gla, Lluna nova-Lluna núvia... Una mostra on es recull la particular manera de l'autora de recordar-nos a través de l'escultura i la fotografia, el cor silvestre que batega en cadascun de nosaltres.

Del 30  de maig al 26 d'agost del 2014 al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí


INAUGURADA L’EXPOSICIÓ “LES DONES IMAGINÀRIES”, AL  MUSEU DE LA MEDITERRÀNIA DE TORROELLA DE MONTGRÍ
L’acte comptà amb la presència de les autoritats locals, acompanyades del diputat i portaveu adjunt de CiU al Congrés, Pere Macias, en una presentació en la que es destacà de l’artista “el rigor en el treball, el caire polifacètic, i la fidelitat a l’imaginari de les seves arrels”.
Ahir divendres a capvespre es va inaugurar al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí l’exposició “Les dones imaginàries”,  de l’artista gironina Duaita Prats. La mostra, itinerant, gira entorn a la figura de les dones d’aigua tot enllaçant natura i feminitat i es presenta en tres parts: escultòrica, fotogràfica i etnogràfica. A més, en aquesta ocasió incorpora el visionat del curtmetratge “Aigua, fang, saba, sang”, que explica el procés creatiu de l’artista.
La inauguració fou molt concorreguda i comptà amb la presència de l’alcalde i la regidora de cultura de Torroella, Jordi Cordón i Núria Bosch, el comissari d’exposicions Eugeni Prieto, i el diputat i portaveu adjunt de CiU al Congrés, Pere Macias, fent aquests dos últims una glossa de l’artista i la seva trajectòria creadora i vital, tot destacant-ne “el rigor en el treball, el caire polifacètic, i la fidelitat a l’imaginari de les seves arrels”. Com a cloenda, Monique van der Kolk (veu) i Jordi Prats (guitarra). interpretaren temes del grup Harvest.
Duaita Prats (Tau), es una persona polifacètica que s’ha desenvolupat en diferents vessants, sempre relacionades amb el món creatiu: disseny gràfic, escritura, escenografia, arts plàstiques... Dedicada a l’escultura els darrers anys, és autora entre altres del monument commemoratiu del VII Centenari del Santuari de la Mare de Déu del Mont, o de l’escultura que premia anualment al “Jugador 10” de l’APT durant el Trofeo Conde de Godó de tennis.
L’exposició romandrà al Museu de la Mediterrània fis el 26 d’agost, amb dos propostes especials més: el col·loqui sobre “La força de les llegendes i la tradició oral” programat pel 27 de juny a les 20h, amb els escritors Núria Esponellà i Àngel Vergés, i la pròpia artista, i la visita guiada que aquesta ofereix el 19 de juliol a les 18h.




No hay comentarios: